top of page
Sök
  • Skribentens bildAlséns Hotell

World Cup i Bandy

Göransson Arena | 11-14 oktober 2018

I år blir det 10-års jubileum för World Cup i Sandviken, världens mest prestigefyllda bandyturnering för klubblag. World Cup i bandy kommer i år att spelas torsdag till söndag den 11-14 oktober 2018. Sexton av världens främsta bandylag är nu klara för turneringen och kan idag presenteras.– Det känns fantastiskt roligt att vi nu har fyllt turneringen med de 16 lag som kommer att ställa upp i årets World Cup i bandy. Den här uppställningen borgar för en mycket spännande turnering även i år och det kommer bli en bandyfest utan dess like i Sandviken i oktober så boka redan nu in 11-14 oktober i kalendern, uppmanar SAIK Bandys projektledare för World Cup, Ulric Jansson.

Till World Cup har de åtta svenska kvartsfinallagen bjudits in tillsammans med fyra lag från Ryssland, två finska lag och då Norge tackat nej har Broberg/Söderhamn bjudits in och även Sirius på ett Wild Card. I turneringen finner vi samtliga mästarlag och en hel del andra topplag.


Från Ryssland kommer ryska mästarna Neftyanik som är Erik Petterssons nya klubbadress inför kommande säsong, finaltvåan Jenisej och trean Bajkal Energy. I år får vi även se ryska START i turneringen. Från Finland kommer finska mästarna Veiterä samt Akilles och från Sverige kommer alltså samtliga slutspelslag tillsammans med Broberg/Söderhamn och Sirius.


Läs mer på Göransson Arenas hemsida

10 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page